Bacalaureat 2014 – Păreri și discuții !

Păi..în primul rând îmi pare bine că am timp să scriu iar pe blog,acum sunt liber ca pasărea cerului..cel puțin până voi vedea rezultatele la bacalaureat să știu oficial că sunt liber…Cu bune cu rele timpul a trecut și iată-mă la final de clasa a XII-a și cu noi oportunități în față.Sesiunea aceasta de bacalaureat m-a cam speriat,de ce?,pentru că eu o dădeam,e și logic..

Mai mult am greșit la unele subiecte de emoție și neatenție decât din cauza cunoștințelor..totuși haide să luăm fiecare materie de la UMAN și să o discutăm în parte.

Limba și literatura română..

Pentru prima probă de bacalaureat am apucat să învăț doar proză…Pe asta m-am axat și uite că nu a fost să fie și mi-a picat poezia.În acel moment mă panicasem și nu știam cum o să termin,însă am avut noroc că,în dimineața examenului m-am trezit pe la ora 6 și am zis,mă hai să citesc și o poezie..și am ales Testament de Tudor Arghezi..și fix asta mi-a picat..cu toate că nu am reținut decât titlu,tema și motivele prezente am umplut 2 pagini cu cele mai mari bălării pe care le poate scrie cineva .. nici eu nu știu cum am scris 2 pagini,cert este că am avut ambiția să scriu 2 pagini măcar să obțin punctaj pe redactare și poate se nimerește ceva bine.

Istorie..

Ah..la istorie nu am învățat tot anul însă înainte cu 2 zile de probă m-am pregătit intens aproape din toată materia.Știți vorba aceea,nu poți îngrășa porcul în ajun..uite că eu ori am putut face asta,ori am avut noroc chior.Totuși mizez pe ambele variante deoarece știam și alte subiecte dacă ar fi picat..dar m-am axat mai mult pe ceea ce avea să îmi pice mai târziu la probă.

Primul lucru care l-am făcut când am văzut subiectul a fost să mă uit la subiectul al III-lea..la fel prima oară mă panicasem dar după când am văzut ce subpuncte trebuia să abordez,mi s-a părut mai ușor și am reușit să ating 2 pagini și la istorie sper eu să am cea mai mare notă din toate materiile din această sesiune.

Geografie

Vai doamne,mulțumesc lui Dumnezeu că a picat așa un subiect ușor..știți cât m-am speriat de această probă?Nu știam nimic,dar nimic .. nici măcar unde e Lituania sau Estonia..m-am ambiționat la fel în ultimele 2 zile să învăț dar tot aveam emoții..și încă am să văd rezultatul și sper să trec BAC-ul..

Cum am învățat la geografie?Sincer jucându-mă..am găsit niște joculețe interesante și anume http://online.seterra.net/ro/ex/12 (Europa: Ţări – Jocuri Geografie) și încă unul asemănător dar cu harta României..Uite așa am învățat eu toate statele în aproximativ o zi,cu tot cu capitale și orașe.

 

În concluzie bacalaureatul de anul acesta  a fost de o dificultate medie (ușoară pentru cei ce  au învățat,respectiv greu pentru cei ce nu au învățat).Rămâne să vedem luni rezultatele totuși.

La voi cum a fost,ați avut probleme în rezolvarea cerințelor?

Leave a Reply