Argumente pentru alegerea de rochii de catifea

rochii de catifea

Catifeaua a revenit la modă în ultimii ani după mulţi ani în care a fost uitată de către casele de modă. Catifeaua reprezintă un simbol al eleganţei, al luxului și al nobilimii. În plus, o rochie de catifea își păstrează farmecul mereu. Designeri cu renume mondial precum Dolce Gabbana, Bottega Veneta sau Luis Vuitton sunt doar câteva dintre numele uriașe din domeniul modei care creează rochii de catifea.

De ce să alegi o rochie de catifea?

Alegerea unei rochii este uneori dificil de făcut, mai ales când nu ai totală încredere în aspectul tău. Ei bine, o rochie de catifea poate să fie o soluţie ideală oricând. Alegând o rochie de catifea, aceasta ajută la mascarea imperfecţiunilor, dar te ajută să îţi pui în evidenţă silueta. Un alt avantaj oferit de rochiile de catifea este acela că acest tip de rochii pot fi purtate atât pe durata zilei, cât și seara. O rochie de catifea va face ca lumea să întoarcă capul după tine, fie că alegi o rochie de catifea cu decolteu sau o rochie de catifea în stil clasic. Mai mult decât atât, o rochie pe bază de catifea se potrivește într-o mulţime de ocazii, fiind adesea cea mai ușoară alegere atunci când trebuie să alegi ţinuta potrivită pentru diferite evenimente. Un alt argument pentru care ar trebui să alegi o rochie de catifea îl reprezintă confortul oferit de aceasta, catifeaua fiind recunoscută ca un material extrem de confortabil.

Când este oportună alegerea unei rochii de catifea?

Poţi purta o rochie de catifea de culoare neagră ziua la birou, iar seara poţi face senzaţie cu o rochie de catifea netedă de diverse culori care transmite eleganţă. Ca și în cazul altor materiale, este important ca alegerea culorii rochiei de catifea să ţi se potrivească. În cazul rochiilor de catifea, negrul rămâne culoarea clasică, dar la fel de bine arată și rochiile de catifea de culoare roșie, verde smarald sau bleumarin închis. Chiar dacă catifeaua pare asociată doar cu eleganţă și sobrietate, ei bine, o rochie cu talie lejeră din catifea poate fi asortată foarte bine și unei perechi de pantofi sport și unor evenimente mai puţin formale.

Leave a Reply