Apelează cu încredere la servicii de audit fonduri europene

fonduri europene

Dacă ai un proiect sau o afacere care sunt finanţate prin fonduri europene, este important să te gândești la serviciile de audit pentru fonduri europene. Există firme specializate pe servicii de audit fonduri europene care pun la dispoziţia celor interesaţi profesioniști în domeniul fondurilor europene și în domeniul auditului acestor fonduri.

Contello este o firmă de contabilitate recomandată, ce oferă şi aceste servicii de audit fonduri europene.

De ce sunt utile aceste servicii de audit fonduri europene?

Deși la prima vedere accesarea de fonduri europene pare foarte tentantă pentru că este vorba de fonduri nerambursabile existente pentru diverse domenii de activitate, totuși cerinţele pentru a primi finanţare sunt destul de exigente. Şi când spunem cerinţe exigente ne referim la documentaţia necesară pentru a aplica pentru aceste proiecte, dar și la faptul că toate clauzele și toţi termenii stipulaţi în contract trebuie respectaţi întocmai. Tocmai aici își aduc aportul aceste firme care oferă servicii de audit fonduri europene, prin aceea că se asigură că acele clauze din proiectul de finanţare sunt respectate întocmai, iar sumele primite nu vor trebui returnate. Practic, aceste servicii de audit fonduri europene oferă garanţia faptului că finanţarea nerambursabilă primită a fost cheltuită exact așa cum a fost stabilit la momentul depunerii cererii de finanţare.

Ce presupun aceste servicii de audit fonduri europene?

Atunci când vorbim despre servicii de audit fonduri europene, vorbim de verificarea tuturor achiziţiilor și cheltuielilor derulate în cadrul unei cereri de finanţare pe baza fondurilor europene. Astfel, aceste servicii de audit fonduri europene se ocupă de:

  • Analiza eligibilităţii cheltuielilor din cererea de rambursare prin verificarea legalităţii și existenţei acestor cheltuieli
  • Analiza procedurilor de achiziţie derulate în cadrul proiectului și cercetarea corectitudinii acestor proceduri
  • Certificarea faptului că acele cheltuieli propuse în bugetul proiectului sunt respectate, iar cuantumul lor nu este depășit
  • Verificarea respectării cerinţelor solicitate de către Autoritate de Management a proiectelor
  • Realizarea raportului independent privind situaţia financiară a proiectului

De cele mai multe ori, aceste servicii de audit fonduri europene înseamnă o finalizare cu succes a proiectelor finanţate din fondurile Uniunii Europene.

 

Leave a Reply