5 pași pentru a-ți prelungi domeniul web

Domenii web

Deții un domeniu web care urmează să expire, dar nu știi cum să îl prelungești? Nu știi care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi? Prelungirea unui domeniu web este o procedură extrem de importantă în succesul online. Prelungirea domeniului este un demers administrativ important pentru păstrarea numelui domeniului web și pentru atragerea potențialilor cumpărători.

În cele ce urmează îți vom prezenta 5 pași ce trebuie urmași pentru a-ți prelungi domeniul și aspectele importante de care trebuie să ții cont.

Mai întâi să vorbim câte ceva despre domeniile web .ro, .com sau cu orice alte extensii. Domeniul internet este o adresă virtuală, mai simplă și de cele mai multe ori mai utilă decât o adresă non-virtuală. Domeniul reprezintă identitatea ta ca persoană fizică sau companie în mediu online. Prin urmare un domeniu web este un spațiu definit de adresa la care este găsit.

Este important ca numele domeniului să fie ușor de scris și de reținut pentru a putea da încredere potențialilor clienți și pentru ca pagina să poată fi mai ușor de găsit și accesat. După ce te-ai hotărât cu privire la numele domeniului și l-ai verificat pentru a te asigura că acesta este disponibil, îl poți înregistra cu ușurință. Prețul acestuia variază în funcție de perioadă și de firma de înregistrare domenii de la care alegi să îl înregistrezi, cam între 8 și 12 euro pe an.

După o anumită perioadă de timp (dacă l-ai înregistrat pe un an, după un an; dacă l-ai înregistrat pe 10 ani, după cei 10 ani), este necesară prelungirea domeniului pentru a evita pierderea acestuia. Pentru a realiza prelungirea domeniului tot ce trebuie să faci este să:

  • Verifici data de expirare a domeniului tău

 

Poți intra pe website-ul menționat mai sus sau pe alte tool-uri online și poți verifica data de expirare. Gândește-te să începi procedurile de prelungire cam cu 1-2 săptămâni înainte de expirarea efectivă, pentru a te asigura că ai suficient timp la dispoziție și pentru a evita situațiile în care poți rămâne cu website-ul suspendat pentru că nu ai înregistrat sau prelungit la timp domeniul.

  • Comanzi prelungirea domeniului

 

După ce ai accesat website-ul de mai sus, trebuie să introduci numele domeniului în căsuța de căutare, dai click pe prelungire domeniu. Completezi formularul, iar apoi vei primi pe e-mail o proformă și informații despre cum să obții cheia de autorizare necesară în procesul de prelungire.

  • Trimiți cheia de autorizare

 

După ce efectuezi plata, urmezi procedura de pe site pentru a obține cheia de autorizare. Atenție! Fără ea nu poți prelungi domeniul!

Odată ce ai trimis cheia, totul este aproape gata și trebuie să aștepți pe e-mail informațiile finale.

Este indicat să prelungești domeniul web pe o perioadă cât mai lungă de timp, chiar de 10 ani. În acest mod vei avea siguranța că domeniul rămâne al tău și scapi de griji inutile.

  • Respectă pașii prezentați

 

Este important să respecți etapele enumerate pentru a evita un timp în plus de așteptare, pentru siguranța domeniului și pentru a-ți spori șansele de reușită. După prelungire, deținătorul rămâne cel inițial, iar email-urile și celelalte servicii rămân în folosință.

Ai mai multe întrebări? Citește acest ghid despre domeniile .ro în 2018 și bucură-te de succesul tău în mediul online.

Leave a Reply