5 lectii pentru un loc de joaca de succes

bile de mers pe apa

Atunci cand perioada de vara se aflain plina desfasurare, cautam cat mai multe modalitati de a ne racori. Desi exista numeroase activitati in aer liber pe care le putem efectua alaturi de copiii nostri, tot ceeace implica apa are prioritate. Vara, trebuie sa recunoastem, tot ceeace iti doresti, este o piscina. Daca aveti nevoie de o piscina pentru a va racori, nu trebuie neaparat sa mergeti la strandul local sau sa faceti un drum pana pe litoral. Cu atat de multe piscine gonflabile, cu atat de multe culori si modele, este cel mai simplu sa ai propria ta piscina in curtea casei tale. De ce sa trebuiasca sa imparti piscina cu alte persoane sau sa nu te poti bucura de o zi linistita si relaxanta unde sa fii doar tu alaturi de jumatatea ta si cei mici care sa se balaceasca in voie? Daca nu ai spatiul necesar pentru o piscina de dimensiuni mari, atunci trebuie sa iei una mai mica pentru nazdravanul tau. Niciunui copil nu trebuie sa ii lipseasca propriul sau loc de joaca, in special daca stai la casa.

Discutia despre amenajari locuri de joaca exterior este una foarte ampla care implica o serie de criterii si reguli de luat in considerare. Atunci cand vorbim de un loc de joaca ca si business. Insa, daca este un loc simplu amenajat pentru copilul nostru nu avem foarte multe reguli de urmat decat urmatoarele:

  1. Nu spuneti copiilor cum sa se joace

 

Lectia numarul unu, copiii stiu sase joace. Daca creati ceva care sa le spuna exact ce sa facasi cum sa o faca, ei o vor abandona pentru ceva mai interesant sau vor incepe sa foloseasca echipamentul intr-un mod mai creativ si posibil periculos.

  1. Creati activitati cat mai interesante

 

Lectia numarul doi, copiii sunt atrasi de experiente noi. Copiii sunt atrasi de tot cee ace vad nousi activitatile cat mai complexe le vor starni interesul instant. Cele mai bune locuri de joaca sunt cele care le ofera modalitati nelimitate copiiilor de a se juca pe baza nivelului de indemanare, al puterii si curajului.

  1. Nu le impuneti regulile

 

Lectia numarul trei, singura regula ar trebui sa fie sa se distrezi. Totul intr-un loc de joaca ar trebui sa poata fi jucat, deoarece copiii nu vad diferenta dintre o structura de joc si o baltoaca.

  1. Lasati-i sa se piarda prin preajma locului de joaca

 

Lectia numarul patru, copiii se bucura sa se ascunda. Le place sa construiasca fortarete, le place sa fie in locuri confortabile mici, se bucura de senzatia de a fi invizibili, chiar dacaintr-adevar ii putem vedea. La urma urmei vorbim de un loc de joaca in curtea casei, cat de ascunsi ar putea totusi sa fie? Aceste locuri de joaca ofera locuri pentru copiii sa se afle in propriile lumi private, in timp ce raman incain limitele spatiului de joc.

  1. Si adultii trebuie sa aiba ceva de facut

 

Lectia numarul cinci, cofeina si un sezlong. Aproape toate locurile de joacade peste tot au un spatiu dedicat adultilor. Acest lucru inseamna ca parintii pot sa stea si sa vorbeasca, sa-si urmareasca copiii, dar sa pastreze o distanta decenta, astfel incat jocul sa se poataintampla fara interventia sau asistenta pentru adulti. Ceea ce face ca locul amenajat de tine in propriul tau spatiu sa fie si mai special, este faptul ca esti la tine acasa si te poti relaxa in ce mod poti considera tu de cuviinta si in acelasi timp iti poti supraveghea indeaproape copilul.

In concluzie, amintiti-va de lectia numarul unu, copiii stiu deja cum sa joace, asadar bucurati-va de cafea si luati o pauza binemeritata.

Leave a Reply