4 beneficii de sănătate ale plimbării cu ATV-ul

Plimbari cu ATV-ul

Cine s-ar fi gândit că, ceva atât de distractiv poate fi în acelaşi timp atât de bun pentru tine. Este oficial, până şi doctorii şi oamenii de ştiinţă au declarat că plimbările cu ATV-ul oferă câteva beneficii de sănătate foarte importante.

Să stai pe scaun la birou toată ziua rezultă în paralizarea capacităţii de ardere a grăsimilor, creşterea presiunii sângelui şi scăderea densităţii oaselor. În timp ce metabolismul tău încetineşte, există şanse mult mai mari să iei în greutate şi să te deplasezi, să gândeşti şi să acţionezi mult mai greu.

O modalitate grozavă să contrezi aceste lucruri sunt exerciţiile în aer liber şi să faci ceva care îţi place. Când te urci pe ATV şi începi să îl ambalezi pe poteci cu vântul care îţi bate în faţă, ai parte de un bun antrenament şi o modalitate bună să te eliberezi de stres.

Cumpără-ţi un ATV nou la preţ de second hand de pe ATV-Quads.ro, singurul loc cu preţuri ieftine la ATV-uri noi import Germania şi scoate-l la o tură pentru a te bucura de nenumăratele beneficii de sănătate oferite.

1.Să faci exerciţii

Să faci plimbări cu ATV-ul necesită un efort fizic mult mai mare decât te aştepţi. Fiecare plimbare poate fi considerată un antrenament care nu numai că te ţine în formă, dar îţi şi îmbunătăţeşte starea de bine generală.

Într-un studiu efectuat la o universitate din New York s-a demonstrat că o plimbare cu ATV-ul o dată pe săptămână contribuie la creşterea sănătăţii muşchilor şi oaselor.

Mai mult decât atât, consumul de oxigen creşte cu 3.5 până la 6 ori decât în mod obişnuit, făcându-ţi inima mai puternică şi reducând riscurile de boli cardiovasculare.

2.Eliberearea de adrenalină şi endorfină

Nerăbdarea de a merge cu viteză la vale stimulează adrenalina şi endorfina la un punct în care te afli într-o stare elevată încă câteva ore după ce te-ai dat jos de pe ATV. Acest lucru oferă oamenilor o stare emoţională pe care unii o descriu ca un sentiment de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi un reducător de stres.

Un studiu de la o universitate din Glasgow a demonstrat că cei care fac exerciţii în natură aveau un risc mai mic să aibă probleme cu sănătatea mentala, faţă de cei care exersează doar în interior.

3.Eliberarea de stres

În momentul în care mergi cu ATV-ul eşti conectat cu natura şi te bucuri de mediul înconjurător formidabil, mai ales dacă te dai cu ATV-ul prin Bucovina. Interacţionarea cu natura are de asemenea un efect reconfortant asupra nivelelor tale de atenţie oferindu-i creierului tău o pauză de la stimularea cotidiană.

Nu numai asta, dar să te dai cu ATV-ul necesită concentrarea ta deplină, ţinându-ţi mintea departe de problemele tale zilnice şi să te distanţezi mental de stres. Stimulările în serotonină au fost legate de petrecerea timpului în natură, ce îţi îmbunătăţeşte starea de spirit.

4.Vitamina D

Dacă te dai cu ATV-ul în timp ce afară este însorit prin pădure, poţi obţine o doză sănătoasă de vitamina D. Vitamina D este esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar şi îţi poate stimula procesele mentale. Fără destulă vitamina D ai şanse mai mari să suferi de osteoporoză sau cancer. Este întotdeauna mai bine să îţi iei vitamina D de la surse naturale, cum este soarele.

Foloseşte o loţiune de soare dacă este foarte cald pentru a te proteja de razele soarelui şi aplic-o cu cel puţin 30 de minute înainte de a te da cu ATV-ul şi bucură-te de beneficiile depline ale vitaminei D fără să îi faci rău pielii tale.

Notă: În cazul în care te-ai rătăcit află cum te orientezi într-un spaţiu necunoscut.

Leave a Reply