3 pasi simpli de parcurs in stabilirea bugetului pentru vacanta perfecta

Vacanta ideala

Cu siguranta anotimpul calduros este ideal pentru a planifica o vacanta bine meritata. Te-ai decis in final sa mergi in excursia la care visezi de ceva timp incoace? Ti-ai ales o destinatie mai mult decat perfecta si te interesezi ce obiective turistice vei putea vizita si activitati vor fi de realizat?

Dar care este suma finala la care se va ridica costul acestei excursii? De cati bani vei avea nevoie pentru cheltuielile zilnice din excursie? Cand iti vei putea permite sa pleci in aceasta vacanta de relaxare? Cheltuielile cu vacantele pot sa varieze destul de mult in functie de maniera in care vei calatori, de perioada si de multe alte aspecte. Din acest motiv, este mai mult decat important sa iti stabilesti un buget initial dupa care sa te ghidezi in acest sens.

In randurile de mai jos o sa iti ofer cinci pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi in stabilirea bugetului pentru o vacanta de vis. Citeste mai jos ca sa afli cum trebuie sa procedezi si tu.

  1. Stabileste cat te va costa transportul pana la destinatie si inapoi

 

Da, este mai mult decat necesar ca in bugetul final sa se regaseasca costul transportului pana la destinatia dorita. Din acest motiv, asigura-te ca vei cauta cea mai potrivita varianta de transport.

Personal, iti recomand sa optezi pentru transportul rutier.  Imagineaza-ti in primul rand ca alaturi de o firma de transport profesionista nici nu vei simti drumul parcurs pana la destinatie. IMPORTANT: doar alaturi de firma potrivita, iar prin asta ma refer la conditii optime de transport, un nivel inalt de confort, siguranta si, bineinteles, preturi avantajoase.

Te sfatuiesc sa accesezi pagina firmei de transport de top EuroFratello, si anume: www.euro-fratello.ro. Alaturi de aceasta ai posibilitatea de a pleca in vacanta, platind sume corecte pe serviciile de transport si vei beneficia de cele mai bune conditii de drum (siguranta, confort, eficienta si profesionalism).

  1. Stabileste la ce suma vor ajunge mancarea si cazarea pentru perioada vacantei

 

Atunci cand planuiesti o vacanta de vis, trebuie sa te organizezi cat de bine poti atat cu stabilirea tuturor aspectelor pana in cele mai mici amanunte, cat si legate de bugetul vacantei. Asadar, opteaza din timp pentru o varianta de cazare in locatia dorita pentru a evita cresterile de preturi din sezonul estival. Recomandat este sa faci rezervarile din timp, dar inainte sa verifici feedback-ul clientilor anteriori despre unitatea de cazare pe care ai ales-o.

De asemenea, mancarea este un alt aspect care trebuie sa te preocupe. Daca ai de gand sa vizitezi multe obiective turistice, atunci vei fi pe deplin epuizat, iar alimentatia nu trebuie nicicum neglijata pentru un plus de energie.

Daca nu stii exact cat te va costa mancarea in vacanta, incearca macar sa aproximezi si sa mai pui deoparte ceva banuti pentru a fi pe deplin pregatit in orice situatie.

  1. Costul vizitarii tuturor obiectivelor turistice si banii de cheltuiala

 

Ai de gand sa optezi pentru un tur al destinatiei cu autobuzul? Obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi sunt cu intrare libera sau pe baza de bilete cu plata? Planuiesti sa faci vreo alta activitate tentanta? Ti-ai dori sa iti reinnoiesti garderoba?

Ei bine, toate aceste mici cheltuieli trebuie adunate astfel incat sa ai o idee orientativa asupra costului lor final pe care sa il integrezi in buget.

Dupa ce ai stabilit toate aceste aspecte, aduna-le costurile si stabileste-ti bugetul. Totusi, e bine sa fii prevazator si sa iti mai adaugi macar 10% din valoarea bugetului final, astfel incat sa eviti orice neplacere.

Leave a Reply