3 modele interesante de case din buștean lemn rotund

Construcţiile din bușteni de lemn rotund au înregistrat un mare succes la nivel mondial, în special pentru cabane și case de vacanţă datorită izolării termice și a design-ului autentic, natural și ecologic. Iniţial acest tip constructiv a apărut în zona de Nord a Canadei, unde temperaturile se menţin foarte scăzute de-a lungul anului. Casele din bușteni calibraţi de lemn rotund păstrează foarte bine căldura la interior și s-au dovedit astfel o soluţie viabilă, care ulterior s-a răspândit cu rapiditate și în alte zone ale globului pământesc, inclusiv în România.

În ultimii ani au apărut numeroase pensiuni, cabane și case de vacanţă care au adoptat metoda de construcţie din lemn rotund. Deoarece acest tip constructiv nu necesită faţadă exterioară, casele din lemn rotund se disting foarte ușor prin vizibilitatea la exterior a buștenilor.

Legnosistem din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava este o firmă de construcţii cu peste 15 ani de experienţă în executarea lucrărilor din buștean de lemn rotund. Cu un portofoliu solid de lucrări finalizate cu succes, specialiștii Legnosistem asigură consultanţa de specialitate necesară pentru proiectarea imobilului și planificarea etapelor de realizare.

cabana din bustean lemn rotund Casa Padurarului

Agropensiunea Casa Pădurarului

Acesta este un model de pensiune agroturistică, construită de Legnosistem în zona de munte a județului Suceava, localitatea Vama și este un proiect finanțat prin fonduri europene. Construcția este realizată pe o suprafață de 260 mp construiți desfășurați plus terase și balcoane, fiind alegerea perfectă dacă doriți să aveți propria cabană sau pensiune.

La PARTER este un living mare, o bucătărie cu zonă dining de luat masa, o cămară, un dormitor și o baie.

La ETAJ sunt 3 dormitoare și un spaţiu de petrecere a timpului liber cu loc de citit și bibliotecă.

Cabana are terase generoase la parter și balcoane la etaj.

pensiune busteni lemn rotund Cabana Codrilor

Cabana Codrilor

Acesta este un proiect din bușteni de lemn rotund care se desfășoară pe o suprafaţă de 132 mp, incluzând 3 dormitoare spaţioase fiecare având baie proprie, o baie comună la parter, o cameră tehnică, un living generos cu spaţiu vitrat mare și open-space în care este inclusă bucătăria și locul de luat masa. Proiectul este perfect pentru casă de vacanţă unifamilială, un loc minunat unde să petreceţi clipe de vis alături de familie.

cabana tip A

Cabana tip A

Acesta este un model nou de căbănuţă din lemn rotund, se încadrează perfect într-un peisaj montan, fiind extrem de atrăgătoare din punct de vedere estetic cât și economic. Acest model are o suprafață desfășurată de 84 mp plus 20 mp de terasă, este executată din grindă masivă pătrată 14×14 cm, izolație din spumă poliuretanică cu celulă deschisă, lambriuri rășinoase, OSB 12mm. Proiectul este ideal pentru camping-uri sau parcuri de autorulote, oferind turiștilor o experienţă de cazare minunată.

Pentru mai multe detalii despre procesul constructiv, proiecte de case sau informaţii tehnice, accesaţi site-ul www.case-dinlemn.ro

3 comments on “3 modele interesante de case din buștean lemn rotund

Leave a Reply