3 metode SURPRINZATOARE prin care iti ajuti copilul sa invete

Inca din primele clipe de viata, copilul tau are nevoie de sprijinul si indrumarea ta. In tot ceea ce va face, pana cand va ajunge la maturitate, acesta va vedea in tine o persoana ce il poate ghida, astfel incat sa reuseasca in ceea ce isi propune. De aceea, este important sa stii cum sa il ajuti, indiferent de lucrurile pe care le face, pentru a se dezvolta armonios. Descopera, in cele ce urmeaza, cateva metode surprinzatoare prin care il poti ajuta sa se poata concentra mai bine asupra invatatului.

Iata cum sa iti ajuti copilul sa invete:

1.Creeaza-i un mediu adecvat!

Este foarte important ca mediul in care copilul tau invata sa fie unul care sa nu il deranjeze sau sa il indispuna in vreun fel. Doar in acest fel se va putea concentra asupra lucrurilor pe care le are de facut si va fi productiv. Incepand de la mobilier si culori, pana la obiectele de decor si lumina, toate il pot influenta negativ sau pozitiv pe acesta, in ceea ce priveste studiul. Poti alege de la LEDEL becurile led, pe care sa le amplasezi in camera lui. Acestea ofera o lumina placuta si nu ii vor afecta vederea, spre deosebire de becurile obisnuite. In plus, au un consum mult mai redus de energie!

2. Permite-i sa se relaxeze!

Chiar daca, odata cu trecerea timpului, va trebui sa faca din ce in ce mai multe eforturi in ceea ce priveste educatia sa, pentru a excela, copilul tau mai are nevoie si de relaxare. Foarte multi parinti fac greseala de a nu le permite celor mici sa se recreeze sufient, iar productivitatea acestora scade. Incurajeaza-l, asadar, sa isi organizeze programul, astfel incat sa poata avea si momente in care sa ia pauza de la invatat. Mai mult, mergi cu el in vacante si arata-i locuri noi, pentru a nu se plictisi. Gasesti pentru copii saniutele din oferta Strollers, daca veti merge intr-o vacanta la munte. Mai mult, o poate folosi pentru a iesi la sanius cu ceilalti copii! Este esential ca tot ceea ce face sa il binedispuna, si sa nu se simta stresat in vreun fel.

3.Hraneste-l corect!

Inca din cele mai vechi timpuri, se cunoaste faptul ca o alimentatie potrivita poate avea foarte multe beneficii asupra creierului uman. Astfel, cu cat se hraneste mai bine, cu atat va putea cel mic sa gandeasca mai repede si mai eficient. Chiar daca este pofticios  si isi doreste sa consume alimente mai nesatoase, trebuie, in primul rand, sa il inveti sa fie moderat. Mai mult, trebuie sa incluzi in dieta lui, inca de cand este mic, mancaruri sanatoase, cum sunt legumele si fructele, dar si nucile, semintele si cerealele integrale. Va creste sanatos, iar perfomantele lui vor fi unele deosebite!

Fii alaturi de copilul tau si ofera-i sprijin in tot ceea ce face! Rezultatele bune nu vor intarzia sa apara!

Leave a Reply